Landelijke mantelzorg dag Civic

Stay Okay

Civic organiseert in samenwerking met Dynamo op vrijdag 8 november a.s de landelijke mantelzorgdag. Voor de mantelzorgers uit de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied zal dit weer bij Stay Okay plaatsvinden.
Het programma is als volgt:.
- Inloop van 11.30 tot 12.15 uur
- Opening 12.15 tot 12.30 uur
- Lunch 12.30-14.00 uur
Er wordt weer voor een gratis heerlijke uitgebreide lunch gezorgd om de mantelzorgers te bedanken voor hun inzet! Aanmelden kan vanaf nu en kan bij mij, Alicia via a.hilten@civicamsterdam.nl of 0627979228 of via Rhimou Acherrat racherrat@dynamo-amsterdam.nl of 0629069411. Er is plek voor 100 mantelzorgers. Geef bij de aanmelding aan of er allergieën zijn.

Deadline Projectaanvraag Arbeid & Zorg

DEADLINE: vrijdag 8 november om 13:00 Dit speerpunt richt zich op Arbeid en Zorg van Amsterdamse vrouwen. Veel Amsterdamse vrouwen zijn economisch niet zelfstandig. Dit betekent dat zij zonder hulp van familie, partner of de gemeente niet voldoende geld hebben om vaste lasten zoals huur en zorgverzekering te betalen. Ongeveer 48% van de Amsterdamse vrouwen […]

Dag van de mantelzorg Assadaaka

Wethouder Verheijhal Polderweg 300, Amsterdam-Oost, Amsterdam

Tijdens deze gezellige lunch zet Assadaaka Community mantelzorgers in het zonnetje, juist in deze lastige tijd, waarin de druk op mantelzorgers vaak verder is toegenomen.
Voor mantelzorgers en hun naasten is dit een moment van ontspanning, waarin we verhalen delen en ervaringen uitwisselen. Ook brengen we graag tijdens deze lunch de overbelaste mantelzorgers extra onder de aandacht. Want iedereen die opgroeit in een gezin of situatie waarin extra zorg nodig is, is ook voor een overbelaste jonge mantelzorger.

Kortom, mantelzorgers en hun naasten én iedereen die interesse heeft in het onderwerp, kom gezellig langs bij de lunch van Assadaaka Community op 10 november.
Aanmelden via: info@assadaaka.nl of telefonisch bij Ahmed El Mesri: 06-47440672

Conferentie digitale zelfbeschikking KIS

Social Impact Factory Social Impact Factory (Vredenburg), Utrecht

Hoe kunnen sociaal professionals jongeren ondersteunen bij het maken van eigen keuzes?

Algoritmes, filterbubbels en influencers beïnvloeden ons allemaal op social media. Influencers als Andrew Tate en ‘trad wifes’ promoten een wereld met een duidelijke verdeling tussen jongens en meisjes, mannen en vrouwen waarbij traditionele normen een grote rol spelen. Wat voor invloed hebben zij in de zelfbeschikking van meiden en jongens? Hierover gaat de conferentie van Platform Eer en Vrijheid op maandag 11 november.

Netwerkdag GGD Amsterdam: Gezonde en Kansrijke Start

Tolhuistuin Ijpromenade 2, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Op donderdag 14 november 2024 ontmoeten professionals en informele ondersteuners uit Amsterdam elkaar bij Tolhuistuin. Aan de hand van een gloednieuw, divers programma ontdek je het belang van de eerste 1000 dagen, en de rol en samenwerking tussen formele en informele zorg.
Voel en ervaar zelf wat de noodzaak is van een sterk informeel netwerk.

Programma 14 november 2024
• 09.15 - 10.00 uur - Inloop en ontvangst
• 10.00 - 12.00 uur - Ochtendprogramma met oa gesprek met Wethouder Onderwijs en Jeugd (zorg), Marjolein Moorman en ervaringsdeskundige Eefke Postma
• 12.00 - 13.00 uur - Lunch
• 13.00 - 16.00 uur - Festivalterrein en praktijkcasus
• 16.00 - 16.30 uur - Afsluiting
• 16.30 - 17.30 uur - Drankje, hapje en napraten
Dit kun je verwachten
• Inspirerende, inhoudelijke sessies
• Bijzondere activiteiten
• Volop mogelijkheden om andere professionals, ervaringsdeskundigen en informele ondersteuners te ontmoeten
• Praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kunt

From Victimhood to Love: The Political as a Feminist Question

Roeterseilandcampus - building A Room A1.03 Nieuwe Achtergracht 166, Amsterdam

Het Amsterdam Research Centre for Gender and Sexuality en het Amsterdam Centre for Conflict Studies presenteren deze lezing door Roxani Krystalli, waarin zij de complexe politiek van slachtofferschap onderzoekt. Op basis van haar diepgaande onderzoek in Colombia gaat deze lezing in op hoe de status van 'slachtoffer' niet alleen wordt gevormd door geweld, maar ook door bureaucratische processen na afloop van een conflict. De lezing is in het Engels.

Theatervoorstelling: Nanu de vruchtbare slavinnendochter

De Rots Ministeries Paasheuvelweg 36, Amsterdam

Het stuk gaat over de situatie van vrouwen, zwangeren en jonge moeders in de slaventijd, een afschuwelijke combinatie! Het stuk geeft behoorlijk inzicht in de ellendigheid van toen, hetgeen ook uitermate leerzaam bleek, om zo de huidige problematiek beter te begrijpen.
Niet willen spreken, niet kunnen zeggen wat er is, heeft gevolgen voor de gezondheid, zeker voor de aanstaande en jonge moeder, zowel mentaal en fysiek.

€20