twitter

logo Amsterdam

Zami Award 2012 - nu kadidaten opgeven!

donderdag 22 november 2012 15:16

Stichting Zami, een organisatie voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen, reikt dit jaar de Zami Award 2012 uit. Het thema is Vrouwelijk Leiderschap en Diversiteit. Als je iemand kent die in aanmerking komt en de prijs verdient, geef haar dan op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
W: www.zami.nl

 

Nieuwsbrief

De SPE-nieuwsbrief wordt zes keer per jaar per e-mail verzonden naar ons netwerk. Als ook jij de nieuwsbrief wilt ontvangen, schrijf je dan hieronder in. Je kunt ook een mail sturen naar info@spe-amsterdam.nl

Ook publiceren we actualiteiten uit het Amsterdamse vrouwenveld op deze pagina.

 

Abonnement Nieuwsbrief

  • SPE-nieuwsbriefNieuws uit het veld

Zwangerschap en werk: de rechten en de regels

01 september 2014

Discriminatie vanwege zwangerschap komt veel voor in Nederland. Volgens het College voor de Rechten van de Mens (CRM) krijgen jaarlijks 65.000 vrouwen te maken met ongelijke behandeling als gevolg van zwangerschap of jong moederschap. Er bestaat veel onwetendheid rond dit probleem, maar werkgevers mogen vrouwen niet anders behandelen omdat ze zwanger zijn of jonge kinderen hebben. Ook deze discriminatie is dus verboden.

Lees meer...
 

Buurthuis Rumah Kami wordt verbouwd, opening in Januari

22 augustus 2014

Buurthuis Rumah Kami aan het Makkassarplein wordt binnenkort verbouwd. Daarom is het buurthuis gesloten vanaf 25 augustus 2014. In januari 2015 gaat het vernieuwde buurthuis weer open. De activiteiten in het nieuwe buurthuis zullen zich vooral richten op vragen en thema's uit de buurt. Daarnaast komt er een buurtkantine. Vanaf januarie zal het beheerd worden door een bewonersorganisatie, met activiteiten voor en door de buurt.

Lees meer...
 

Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen 2014

21 augustus 2014

Schrijf nu in als vrijwilligersproject, gemeente of bedrijf! Tot 1 oktober as. kunt u zich weer inschrijven voor de jaarlijks terugkerende Meer dan handen vrijwilligersprijzen. We reiken prijzen uit aan vrijwilligersorganisaties, –projecten en burgerinitiatieven, maar ook aan bedrijven en aan gemeenten. Met deze prijzen zetten we inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken onze waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

Lees meer...
 

Regioplan: Enquete hulpbehoefte bi-culturele lesbische vrouwen: je kunt nog steeds participeren!

21 augustus 2014

Je kunt nog steeds participeren! Onderzoeksbureau Regioplan en de Vrije Universiteit van Amsterdam zijn momenteel bezig met een onderzoek naar de hulpverlening aan mensen met vragen rondom hun seksuele oriëntatie binnen een aantal cultureel-etnische en religieuze gemeenschappen.

 

Lees meer...
 
netwerkbijeenkomst - 1okt2009 - 01.jpg
dsc_0379.jpg