twitter

logo Amsterdam

Zami Award 2012 - nu kadidaten opgeven!

donderdag 22 november 2012 15:16

Stichting Zami, een organisatie voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen, reikt dit jaar de Zami Award 2012 uit. Het thema is Vrouwelijk Leiderschap en Diversiteit. Als je iemand kent die in aanmerking komt en de prijs verdient, geef haar dan op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
W: www.zami.nl

 

Nieuwsbrief

De SPE-nieuwsbrief wordt zes keer per jaar per e-mail verzonden naar ons netwerk. Als ook jij de nieuwsbrief wilt ontvangen, schrijf je dan hieronder in. Je kunt ook een mail sturen naar info@spe-amsterdam.nl

Ook publiceren we actualiteiten uit het Amsterdamse vrouwenveld op deze pagina.

 

Abonnement Nieuwsbrief

  • SPE-nieuwsbriefNieuws uit het veld

ProFor: Verslag theatervoorstelling 'Who's your daddy?'

19 november 2014

Het project dat ProFor heeft uitgevoerd vanuit het speerpunt 'Emancipatie van vaders en mannen' is afgerond. Wij kregen van ProFor een mooi verslag toegestuurd met foto's. Bekijk het hier.

 

Samen Sterk Vrouwen West zoekt nieuwe voorzitter

12 november 2014

Achtergrond:

Stichting Samen Sterk Vrouwen West i.o. (SSVW) is een actieve vrouwenorganisatie in Amsterdam West met als doel het activeren en emanciperen van kwetsbare vrouwen in Amsterdam West. De dagelijkse leiding is in handen van Nora Aamour en Darifa Benhadhoum. Via verschillende activiteiten zoals de koffieochtend/vrijtafel, fietslessen, haken en breien, voorlichting en spreekuren bieden zij vrouwen uit de buurt een thuis en een plek om op kracht te komen. Het grootste deel van de groep bestaat uit vrouwen met een Marokkaanse achtergrond, maar ook autochtone en andere (meestal) niet-Westerse vrouwen doen mee aan de activiteiten. In totaal bereikt SSVW zeker 200 vrouwen op jaarbasis. Velen van hen leven in sociaal isolement, hebben een taalachterstand, kennen depressieve en gezondsheidsklachten, inkomensproblemen en een beperkte deelname aan de samenleving.

Lees meer...
 

Nieuwe stagiaire werkzaam bij het SPE

05 november 2014

Sinds 1 november 2014 is Aniek Meijer het team van het Servicepunt Emancipatie komen versterken. Zij volgt Lisa Stumpel op, wiens stageperiode bij het SPE helaas ten einde is gekomen. Aniek heeft afgelopen zomer haar master Culturele Antropologie afgerond aan de UvA,  waarbij zij onderzoek deed naar gezondheid en eetcultuur onder Turks-Nederlandse vrouwen in Amsterdam Nieuw-West. De komende maanden zal Aniek op dinsdag en woensdag aanwezig zijn bij het SPE.

 

 

Nieuwe Moeder-dochter trainingen starten in december 2014

04 november 2014
Door subsidie van de gemeente Amsterdam, Afdeling Jeugd van Dienst Maatschappelijke ontwikkeling, wordt de Moeder-dochter trainingen opnieuw kosteloos aangeboden in Amsterdam door Jale Simsek. De training is bedoelt voor vrouwen die zelf een groep begeleiden en de geleerde les kunnen uitdragen aan groepen moeders en dochters, en zich openstellen om kritisch naar eigen patronen te kijken. Centraal staat de trainer die zelf door een proces gaat waarbij zij in contact komt met de band tussen haarzelf en haar moeder. Tussen moeder en dochter gebeurt er veel. De moeder geeft de dochter wat zij goed acht of hoe zij dingen heeft geleerd. Omdat de dingen die ze aan haar dochter doorgeeft vaak niet van deze tijd zijn, kan de dochter vaak geen vaardigheden ontwikkelen die haar in het hier en nu van nut kunnen zijn. Het gaat om de boodschappen over gender  ( man- vrouw) en over verouderde opvattingen. Het doel is om via de moeders de dochters bewust te maken van de instrumenten die je als meisje van deze tijd en van deze samenleving, nodig hebt om een volwaardig individu te worden. Deze training biedt een unieke kans om zowel aan jezelf te werken om de patronen en verouderde opvattingen over gender ongelijkheid te transformeren en deze door te geven aan anderen.
Lees meer...
 
foto 3.jpg
dsc_0653.jpg