twitter

logo Amsterdam

Zami Award 2012 - nu kadidaten opgeven!

donderdag 22 november 2012 15:16

Stichting Zami, een organisatie voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen, reikt dit jaar de Zami Award 2012 uit. Het thema is Vrouwelijk Leiderschap en Diversiteit. Als je iemand kent die in aanmerking komt en de prijs verdient, geef haar dan op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
W: www.zami.nl

 

Nieuwsbrief

De SPE-nieuwsbrief wordt zes keer per jaar per e-mail verzonden naar ons netwerk. Als ook jij de nieuwsbrief wilt ontvangen, schrijf je dan hieronder in. Je kunt ook een mail sturen naar info@spe-amsterdam.nl

Ook publiceren we actualiteiten uit het Amsterdamse vrouwenveld op deze pagina.

 

Abonnement Nieuwsbrief

  • SPE-nieuwsbriefNieuws uit het veld

Uitslag beslisbijeenkomst 'Zelfbewust Opgroeien"

22 juni 2015

Op vrijdag 19 juni vond de beslisbijeenkomst plaats van de speerpuntronde 'Zelfbewust Opgroeien". Zeven organisaties hadden een project ingediend. Op de beslisbijeenkomst hebben zij hun project gepresenteerd. Het was een inspirerende middag waarop nieuwe samenwerkingsverbanden zijn gevonden en inspirerende ideeën werden uitgewisseld. De projecten van African Women Perpective, Become the best version of yourself, Iftin en Papia Podia zijn gehonoreerd. Zij zullen de komende tijd hun ideeën in de praktijk gaan brengen, waarvan wij op de website verslag zullen doen.

 

Netwerkbijeenkomst 'Eerlijke verdeling werk en zorg'

15 juni 2015

Op vrijdag 12 juni vond de netwerkbijeenkomst 'Eerlijke verdeling werk en zorg' van het SPE plaats in de Meevaart in Amsterdam Oost.

Deze netwerkbijeenkomst stondin het teken van de verdeling van werk en zorgtaken. Vrouwen doen twee keer zoveel in het huishouden en in de zorg voor kinderen dan mannen. Daar komt bij dat als gevolg van bezuinigingen in de zorg er steeds meer gekeken wordt naar wat mensen zelf kunnen doen. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat vrouwen meer mantelzorg verlenen. Tegelijkertijd liggen er kansen voor lokale organisaties om taken die voorheen bij de overheid lagen over te nemen. Vrouwenorganisaties kunnen hier een belangrijke rol in spelen.

Vragen als: 'Hoe verdelen vrouwen in Amsterdam hun werk- en zorgtaken? Hoe doen voorvrouwen van een vrouwenorganisatie dit? En hoe kunnen vrouwenorganisaties helpen een eerlijke verdeling van werk en zorg te bereiken?' kwamen aan bod.

De dag werd voorgezeten door Ashaki Leito. Op het thema werd eerst ingegaan door Justine Ruitenberg, gepromoveerd op dit onderwerp en de vraag waarom zoveel Nederlandse moeders deeltijd werken. Vervolgens werd dieper op dit onderwerp ingegaan door middel van een panelgesprek. Dit panel bestond uit Arne van Huis van eMANcipator, Abdellah Meraz van Trias Pedagogica en Mimount Eddaoudi van Moedernetwerk. Na een levendig debat met de zaal volgde een voorlichting van Suzanna Vergouwe van het Skan-fonds over de mogelijkheden die dit fonds biedt voor (vrouwen)organisaties. Tot slot ging men aan de slag in twee workshops, een van Nienke Hagenbeek van Women Inc. over hun campagne 'Ik ben er even niet' en een van Rubia Stella over de ontwikkeling en professionalisering van vrouwenorganisaties.

Op de bijeenkomst werd door het SPE de vernieuwde handleiding voor fondsenwerving uitgedeeld. Deze is ook hier te downloaden.

 

 

Vacature: SPE Stagiair

18 mei 2015

Het Servicepunt Emancipatie (SPE) ondersteunt verschillende vrouwenorganisaties en emancipatie-initiatieven in Amsterdam. Dat doen wij o.a. door het organiseren van netwerkbijeenkomsten en het verdelen van speerpuntbudgetten. Ook helpen wij organisaties bij het opzetten van projecten. Daarnaast brengt het SPE in kaart wat de diverse organisaties in de stad doen, haalt relevante informatie op en koppelt dit terug aan de gemeente Amsterdam.

Lees meer...
 

Uitslag beslisbijeenkomst 'Zelfbeschikking'

12 mei 2015

Op vrijdag 8 mei vond de beslisbijeenkomst plaats van de speerpuntronde 'Zelfbeschikking'.

 

Lees meer...
 
dsc_1678.jpg
dsc_0947.jpg