twitter

logo Amsterdam

Zami Award 2012 - nu kadidaten opgeven!

donderdag 22 november 2012 15:16

Stichting Zami, een organisatie voor zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen, reikt dit jaar de Zami Award 2012 uit. Het thema is Vrouwelijk Leiderschap en Diversiteit. Als je iemand kent die in aanmerking komt en de prijs verdient, geef haar dan op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !
E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
W: www.zami.nl

 

Nieuwsbrief

De SPE-nieuwsbrief wordt zes keer per jaar per e-mail verzonden naar ons netwerk. Als ook jij de nieuwsbrief wilt ontvangen, schrijf je dan hieronder in. Je kunt ook een mail sturen naar info@spe-amsterdam.nl

Ook publiceren we actualiteiten uit het Amsterdamse vrouwenveld op deze pagina.

 

Abonnement Nieuwsbrief

  • SPE-nieuwsbriefNieuws uit het veld

Internationale dag voor Eliminatie van Geweld tegen Vrouwen

23 november 2015

De Verenigde Naties heeft 25 november uitgeroepen tot internationale dag voor eliminatie van geweld tegen vrouwen.

Geweld tegen vrouwen is nog steeds een groot probleem in de wereld. De cijfers liegen er niet om; tegen 1 op 3 vrouwen is fysiek of seksueel geweld gepleegd (VN, 2015).

Lees meer...
 

Méér kansen voor meisjes en vrouwen in Amsterdam

19 november 2015

Méér kansen voor meisjes en vrouwen in Amsterdam

Amsterdam wil de positie van meisjes en vrouwen in de stad de komende jaren verder gaan verbeteren. Het opleidingsniveau van meisjes is hoger dan ooit, maar toch blijft emancipatie een belangrijk maatschappelijk thema. Op het gebied van (seksuele) weerbaarheid, zelfbeschikking en economische zelfstandigheid is nog veel winst te behalen. In de ‘Nota Vrouwenemancipatie 2015-2018’ staan de speerpunten en concrete acties genoemd die de gemeente Amsterdam de komende jaren inzet om de positie van vrouwen te versterken.

Lees meer...
 

Uitslag beslisbijeenkomst 'Zichtbaarheid van lesbische vrouwen'

16 november 2015

Op vrijdag 13 november vond de laatste beslisbijeenkomst van het jaar plaats, van de speerpuntronde ’Zichtbaarheid van lesbische vrouwen'. Vier organisaties hadden een project ingediend. Op de beslisbijeenkomst hebben zij hun project gepresenteerd. Het was een inspirerende middag waarop nieuwe samenwerkingsverbanden zijn gesloten en mooie ideeën werden uitgewisseld. De projecten van Vereniging Aaneen, Trans United, Stichting ProFor en Mvvn Vrouwenorganisatie. Gefeliciteerd! Zij zullen de komende tijd hun ideeën in de praktijk gaan brengen, waarvan wij op de website verslag zullen doen.

 

 

'Gaia, een moeder'

12 november 2015

“Ik wil u vragen te luisteren naar mijn verhaal. Kijk naar mij en sla uw ogen niet neer.

Lees meer...
 
dsc_1700.jpg
netwerkbijeenkomst - 1okt2009 - 05.jpg